Doe mee met welkom in Nederland

Doe mee met welkom in Nederland

kleurenbalk

 

Meedoen met dit project betekent een hele lesdag aan de slag met de Nederlandse cultuur en verdieping in jonge nieuwkomers. En vooral: waarom zou het voor nieuwkomers fijn zijn om meer over Nederland te weten en zich hier welkom te voelen?
Deze les wordt ondersteund door een lespakket met o.a. huiswerkbladen ter voorbereiding en instructies voor de docent.

Aan de hand van een les, en het gedane onderzoek maken de kinderen tekeningen over typische Nederlandse onderwerpen en hun blik op de samenleving. En, in hun eigen woorden mogen ze dit met tekst verduidelijken.

Leerlingen die aan dit project hebben meegedaan, zullen zich meer bewust zijn van hun eigen cultuur en identiteit. Hierdoor kunnen zij beter omgaan met verschillen, maar vooral ook zullen zij overeenkomsten leren zien met leeftijdgenootjes die nieuw in Nederland zijn. Dit zal een positieve bijdrage leveren aan hun gezamenlijke toekomst.

Uit de tekeningen van eerdere lessen is een boek gemaakt om nieuwkomers wegwijs te maken in Nederland en ze welkom te laten voelen. Het welkomstboek is voor een klein bedrag te bestellen door onderwijsinstellingen. Zij kunnen de boeken uitreiken aan de kleine nieuwkomers. Het lesprogramma wordt kosteloos verstrekt, maar een vrijwillige bijdrage stellen wij enorm op prijs.
Vanzelfsprekend krijgt de deelnemende klas ook een exemplaar van het boek.

 

YouTube
LinkedIn
Share
INSTAGRAM